Basic Fit opzeggen

Zeg hier eenvoudig online Basic Fit op

Veel gestelde vragen

Basic Fit opzeggen is niet moeilijk en kan zelfs met opzeggarantie zodat je zeker weet dat je van je abonnement af bent. Als je ons je brief laat versturen, dan weet je 100% zeker dat je het contract met Basic Fit kunt opzeggen.

Hoe kan je Basic Fit opzeggen?

Je kunt Basic Fit op 4 manier opzeggen, dit zijn:

  • Per brief
  • Bij de kiosk in de sportschool
  • Via het contactformulier
  • Via email

De manier die de meeste zekerheid biedt is opzeggen van Basic Fit per brief. Dit komt omdat de klantenservice van dergelijke bedrijven getraind is om je te overtuigen lid te blijven. Opzeggen kan per gewone post of aangetekend.

Binnen welke termijn kan je Basic Fit opzeggen?

Afhankelijk van het soort Basic Fit abonnement kun je niet eerder opzeggen of per maand je contract beëindigen. Tussentijds opzeggen binnen een jaar is alleen bij het Flex abonnement mogelijk.

Kan je basic fit opzeggen binnen een jaar opzeggen?

Als je een abonnement voor een jaar hebt afgesloten, dan zit je er ook een jaar aan vast en kun je niet tussentijds opzeggen. Na 1 jaar kan je maandelijks opzeggen.

Ook kent Basic Fit Flex-abonnementen. Deze kun je opzeggen per maand.

Wanneer kan je Basic Fit opzeggen?

Er is een aantal momenten wanneer je het contract bij Basic Fit kunt opzeggen. Als je een smart en easy abonnement hebt kan je opzeggen na een jaar. Daarna wordt dit contract voor bepaalde tijd omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand. Het flex abonnement kan je wel altijd elke maand opzeggen.

Kan je opzeggen in verband met verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan kun je je Basic Fit contract opzeggen. Dit kan als er binnen een straal van 5 kilometer van je nieuwe adres geen sportschool zit van Basic Fit. Je kunt dan een Basic Fit locatie naar keuze kiezen of opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand vanaf het moment van verhuizing.

Kan je opzeggen met medische redenen?

De Algemene Voorwaarden van Basic Fit geven aan dat je bij medische redenen kunt opzeggen. Artikel 5 sub m geeft aan dat je kunt opzeggen als medische redenen ervoor zorgen dat je blijvend geen gebruik van de fitness kunt maken. Je kunt dan tussentijds opzeggen en de opzegtermijn is dan 1 maand.

Kan je opzeggen bij zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap kun je niet altijd je contract opzeggen. Als je een overeenkomst voor bepaalde tijd hebt moet je deze uitzitten. Daarna kun je opzeggen per maand.

Kan je basic fit opzeggen binnen 14 dagen?

In Nederland kennen we het herroepingsrecht. Dit betekent dat je Basic Fit binnen 14 dagen kunt opzeggen als je je bedacht hebt. Dit is mogelijk als je de overeenkomst via de website of telefoon hebt afgesloten. Als je je abonnement nog niet hebt gebruikt is het annuleren gratis. Ben je wel al geweest, dan zullen naar rato kosten in rekening worden gebracht.

Share This