Make A Wish opzeggen

Zeg hier eenvoudig online Make-A-Wish op

Veel gestelde vragen over stopzetten van Stichting Make-A-Wish

Hoe kun je Make A Wish opzeggen?

Make A Wish opzeggen is heel eenvoudig via internet of telefonisch. Dit kan op drie manieren, te weten:

  1. Per brief
  2. Per e-mail
  3. Telefonisch

Het opzeggen van Make a Wish per brief is het meest eenvoudig, omdat je dit in twee minuten online geregeld hebt. Je weet dan zeker dat jouw opzegging slaagt en je niet overgehaald wordt om de donatie aan Stichting Make a Wish voor te zetten.

Doneren aan Make-A-Wish via testament na overlijden

Opvallend genoeg komt het best eens voor dat mensen na overlijden besluiten om te doneren aan goede doelen via hun testament. Dit kan bijvoorbeeld via een legaat, zodat je bijvoorbeeld een vast bedrag nalaat. Ook is het mogelijk om voor een erfstelling te kiezen. In dergelijke gevallen doneer je na overlijden een vast percentage van je bezit aan Stichting Make a Wish.

Voordeel van schenken via de erfenis aan de stichting is dat er niet naar de belastingdienst gaat. Nadeel is dat eventuele kinderen minder zullen erven en daar niet altijd blij mee zijn. Zij zijn bijvoorbeeld geholpen met hulp bij een woning of aflossing van een hypotheek en dat is ook niet onbelangrijk om te steunen.

Make a Wish opzeggen
Wat je moet weten over de Make A Wish

Stichting Make a Wish is in het leven geroepen om de wens van zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Dit doet de stichting door de zogenoemde “Wish Journey”. Dit is een traject waarbij medewerkers de hele herinnering zorgvuldig plannen.

De organisatie bestaat sinds 1980, toen het werd opgericht in Arizona. In 1989 werd de Nederlandse variant van Make-A-Wish opgericht. De wensen van 550 kinderen tussen de 3 en 18 jaar worden jaarlijks gerealiseerd door ongeveer 400 medewerkers van Make A Wish.

Share This