Algemeen dagblad opzeggen

Zeg hier eenvoudig online het Algemeen Dagblad op

Veel gestelde vragen over stopzetten van het AD

Hoe kun je Algemeen dagblad opzeggen?

Algemeen dagblad opzeggen is heel eenvoudig via internet of telefonisch. Dit kan op drie manieren, te weten:

  1. per mail
  2. per brief
  3. telefonisch

Digitaal opzeggen van Algemeen Dagblad kan per email en per brief. Het lidmaatschap of abonnement eindigt dan volgens de juiste opzegtermijn. Het Algemeen Dagblad kan je afhankelijk van het soort abonnement per maand opzeggen. Als jouw abonnement één jaar loopt, dan kan je dus tot een maand van tevoren het abonnement beëindigen.

Zeg je niet op tijd op, dan wordt het lidmaatschap op Algemeen Dagblad automatisch verlengd. Gelukkig blijft de opzegtermijn dan een maand en zit je niet nog een jaar vast aan de krant.

Hoe kun je het AD opzeggen bij overlijden?

Bij overlijden kan je Algemeen Dagblad opzeggen. Bij overlijden of vertrek naar het buitenland kan het mogelijk zijn om zonder opzegtermijn het abonnement te beëindigen.

Ook bij een sterfgeval kan je het abonnement op de krant online opzeggen via email of brief op internet. Telefonisch het contract beëindigen met Algemeen Dagblad is uiteraard ook mogelijk.

Algemeen Dagblad opzeggen
Wat je moet weten over het Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad is na De Telegraaf de grootste krant van Nederland en is onderdeel van De Persgroep Nederland. De krant is in 1946 opgericht en sindsdien heeft het altijd geprobeerd om zonder religieuze of politieke kleur verslag uit te brengen. Sinds de overname door de Belgische Persgroep, is het AD wat links liberaler geworden. De fusie heeft de krant veel leden gekost.

Sinds de fusie met regionale dagbladen kent het AD of Algemeen Dagblad ook regionale versies in bijvoorbeeld Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Zo krijgen abonnees in die plaatsen automatische een katern met regionaal nieuws. Dit is overigens niet vrij te kiezen. Als je in Utrecht woont, kan je niet de versie voor Den Haag aanvragen.

Net als eigenlijk alle andere grote kranten is ook het AD overgestapt op tabloid formaat. Dit gebeurde in 2005 na een test met de Sportwereld bijlage in 2004.

De krant kwam zelf veel in het nieuws door de testen die zij deed. Dit was overigens niet altijd positief. Zo waren de Haringtest en Oliebollentest die jaarlijks plaatsvonden zeer omstreden. Niet alleen omdat het ondernemers ernstig kon benadelen, maar ook omdat de objectiviteit ervan in twijfel werd getrokken. Het Algemeen Dagblad is inmiddels met de meeste van deze testen gestopt.

Share This