Sportschool opzeggen

Ontdek hoe je eenvoudig de sportschool kan opzeggen

Nog vragen? Neem dan gerust contact op

Veel gestelde vragen

Hoe kun je de sportschool opzeggen?

Het opzeggen van de sportschool kan het beste per opzegbrief. Door per brief de sportschool op te zeggen is de opzegging later aan te tonen. Er kan dan geen discussie ontstaan over incasso en openstaande abonnementsgelden.

Moet opzeggen bij de sportschool schriftelijk?

Veel algemene voorwaarden van sportscholen bevatten een clausule waarin wordt gesteld dat je schriftelijk moet opzeggen. Dit is gebruikelijk, maar kan sinds recente jurisprudentie kan dat vernietigbaar zijn.

De wet stelt namelijk dat je via hetzelfde kanaal moet kunnen opzeggen als via welke je het contract hebt gesloten. Bepalend is dus hoe je het abonnement op de sportschool hebt afgesloten. Als je per mail kon aanmelden, dan kan je dus ook de sportschool opzeggen per mail.

Wanneer kun je fitness opzeggen?

Je kunt de fitness in de meeste gevallen per maand opzeggen. Sommige sportscholen hanteren langere opzegtermijnen en daarom raden wij altijd aan om dit goed te checken als je gaat opzeggen, anders kan de sportschool eisen dat je blijft betalen tot je abonnement afloopt.

Fitness opzeggen bij verhuizen

Als je de fitness wilt opzeggen in verband met je verhuizing, dan kan dat in sommige gevallen eerder dan de looptijd van je contract. Maar over het algemeen is verhuizen geen geldige reden om van je contract bij de sportschool af te komen.

Hierbij moet wel worden gekeken naar de omstandigheden van het geval. Dit betekent dat een verhuizing binnen dezelfde woonplaats waarschijnlijk niet voldoende zal zijn, maar verhuizen van Amsterdam naar Eindhoven wel. Overigens zitten steeds meer fitnesscentra in meerdere steden, dus dan zal worden aangevoerd dat eerder opzeggen van het fitness abonnement niet kan als in je andere woonplaats binnen een bepaalde straal ook een vestiging is.

Sportschool jaarabonnement stopzetten

Als je een jaarabonnement op de sportschool hebt kun je die niet eerder opzeggen en zit je er dus een jaar aan vast tenzij het fitnesscentrum de mogelijkheid biedt om tussentijds op te zeggen. Je fitness abonnement vroegtijdig opzeggen is dus niet altijd mogelijk en komt er in de praktijk op neer dat je het jaar moet volmaken en dus gewoon moet betalen voor de periode van het jaarabonnement dat nog over is.

Wil je er echt vanaf, zeg dan vast op. Dan weet je zeker dat het na een jaar niet stilzwijgend wordt verlengd als contract voor onbepaalde tijd en heb je nog wat tijd als je toch wil afvallen.

sportschool opzeggen
Share This