Oxfam Novib opzeggen

Zeg hier eenvoudig online Oxfam Novib op

Veel gestelde vragen over het stopzetten van Oxfam Novib

Hoe kan je Oxfam Novib opzeggen?

Je kunt Oxfam Novib opzeggen op drie manieren, te weten:

  1. per brief
  2. per mail
  3. telefonisch

Het opzeggen van Oxfam Novib per brief is het meest eenvoudig, omdat je dit in twee minuten online geregeld hebt. Je weet dan zeker dat jouw opzegging slaagt en je niet overgehaald wordt om de donatie aan Oxfam Novib voor te zetten.

Oxfam Novib opzeggen
Wat je nog meer moet weten over Oxfam Novib

Oxfam Novib is opgericht in 1942 door Cecil Jackson-Cole. De afkorting Oxfam staat voor Oxford Committee for Famine Relief, dit betekent Oxford Comité voor Hongerbestrijding. Zoals de naam dus al doet vermoeden is de organisatie gericht op het bestrijden van honger wereldwijd.

Dit gebeurt op structurele basis, maar ook ad hoc op het moment dat een ramp heeft plaatsgevonden.

Oxfam Novib is helaas niet altijd positief in het nieuws en heeft in het verleden te maken gekregen met enkele schandalen.

In 2018 werd bekend dat medewerkers in Tsjaad en Haïti betrokken zijn geweest bij seksschandalen. Als gevolg hiervan zochten 10.000 mensen in de maand februari in Nederland hoe ze Oxfam Novib konden stopzetten, normaliter is dat nog geen duizend. Meerdere landen hebben als gevolg hiervan hun donatie stopgezet en ook is het voor de organisatie verboden om nog hulp te verlenen op Haïti.

Share This