Plan Nederland opzeggen

Zeg hier eenvoudig online Plan Nederland op

Veel gestelde vragen over stopzetten van Plan

Hoe kun je Plan Nederland opzeggen?

Plan Nederland opzeggen is heel eenvoudig via internet of telefonisch. Dit kan op drie manieren, te weten:

  1. Per brief
  2. Per e-mail
  3. Telefonisch

Het opzeggen van Plan Nederland per brief is het meest eenvoudig, omdat je dit in twee minuten online geregeld hebt. Je weet dan zeker dat jouw opzegging slaagt en je niet overgehaald wordt om de donatie aan Plan Nederland voor te zetten.

Doneren aan Plan via testament

Opvallend genoeg komt het best eens voor dat mensen besluiten om te doneren aan goede doelen via hun testament. Dit kan bijvoorbeeld via een legaat, zodat je bijvoorbeeld een vast bedrag nalaat. Ook is het mogelijk om voor een erfstelling te kiezen. In dergelijke gevallen doneer je na overlijden een vast percentage van je bezit aan Plan Nederland.

Voordeel van schenken via de erfenis aan Plan is dat er niet naar de belastingdienst gaat. Nadeel is dat eventuele kinderen minder zullen erven en daar niet altijd blij mee zijn. Zij zijn bijvoorbeeld geholpen met hulp bij een woning of aflossing van een hypotheek en dat is ook niet onbelangrijk om te steunen.

Plan Nederland opzeggen
Wat je moet weten over Plan Nederland

Plan Nederland valt onder Plan International en is sinds 1937 in touw tegen armoede, sinds 1975 is de organisatie actief in Nederland. Daarnaast zet het zich in voor betere levensomstandigheden van kinderen in arme landen. Hierbij ligt een specifieke focus op gelijkwaardige kansen voor meisjes. Het Verdrag voor de Rechten van de Mens speelt logischerwijs een grote rol binnen het kader van Plan.

Plan International is voornamelijk actief in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De ontwikkelingsorganisatie heeft geen commerciële, politieke of godsdienstige doelstellingen.

Share This