Rode Kruis opzeggen

Zeg hier eenvoudig online Rode Kruis op

Veel gestelde vragen over stopzetten van Rode Kruis

Hoe kun je Rode Kruis direct opzeggen?

Rode Kruis opzeggen is heel eenvoudig via internet. Dit kan op 3 manieren, te weten:

1. per brief
2. per mail
3. telefonisch

Het stopzetten van het Rode Kruis per brief is het meest eenvoudig, omdat je dit in twee minuten online geregeld hebt. Je weet dan zeker dat jouw opzegging slaagt en je niet overgehaald wordt om het abonnement op het Rode Kruis voor te zetten.

Rode Kruis opzeggen
Wat je moet weten over Rode Kruis

Het Rode Kruis is een wereldwijde organisatie die mensen in nood hulp aanbiedt. Het Rode Kruis is opgericht in 1863 door Henri Dunant. Hij zag dat de soldaten heel veel pijn en verdriet hadden en hij kwam op het idee om het Rode Kruis op te richten om de soldaten goed te kunnen helpen.

Het Rode Kruis staat bekend van de aantal mensen die zij helpen die slachoffers zijn geworden van oorlogen, mensen met een chronische ziekte of mensen met een handicap. Maar ook mensen die extra hulp nodig hebben omdat ze in een zwakke toestand zijn beland, en door dat weinig kunnen doen. 

Het logo van de organisatie in niet overal gelijk. In Islamitsiche landen hebben ze in plaats van het Kruis de rode halve maan en in Israël hebben ze de rode davidster.

De doelstelling uiteindelijk van het Rode Kruis is om een hulp symbool te worden voor de mensen in nood. Dat is eigelijk wat ze willen bereiken. Of het nou slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie.

Share This