Consumentenbond opzeggen

Zeg hier eenvoudig online de Consumentenbond op

Veel gestelde vragen over stopzetten van de Consumentenbond

Hoe kun je de Consumentenbond opzeggen?

De Consumentenbond opzeggen is heel eenvoudig via internet of telefonisch. Dit kan op drie manieren, te weten:

  1. Per brief
  2. Per e-mail
  3. Telefonisch

Digitaal opzeggen van de Consumentenbond kan per e-mail en per brief. Het lidmaatschap of abonnement eindigt dan volgens de juiste opzegtermijn. De Consumentenbond kan je afhankelijk van het soort abonnement per maand stopzetten. Als jouw abonnement één jaar loopt, dan kan je dus tot een maand van tevoren het abonnement beëindigen.

Zeg je niet op tijd op, dan wordt het lidmaatschap op de Consumentenbond automatisch verlengd. Gelukkig blijft de opzegtermijn dan een maand en zit je niet nog een jaar vast aan het abonnement.

Hoe kun je de Consumentenbond stopzetten bij overlijden?

Bij overlijden kan je de Consumentenbond beëindigen. Bij overlijden of vertrek naar het buitenland kan het mogelijk zijn om zonder opzegtermijn het abonnement te beëindigen.

Ook bij een sterfgeval kan je het abonnement op de krant online beeindigen via e-mail of brief op internet.

Consumentenbond opzeggen
Wat je moet weten over de Consumentenbond

De Consumentenbond werd opgericht op 14 januari 1953 en is een vereniging zonder winstoogmerk. De consumentenbond haalt haar inkomsten voor het overgrote deel uit de contributie van haar leden. De bond zorgt ervoor dat de consument eerlijk en veilig producten en diensten kan afnemen. Daarvoor stelt het regelmatig onderzoeken in en kaart het problemen aan als bedrijven of organisaties niet helemaal netjes zaken lijken te doen.

Ook test het talloze producten en komt het regelmatig met testresultaten met het oordeel “beste product” en “beste uit de test”.

Op basis hiervan kunnen consumenten kiezen wat voor hen de beste keuze is. Overigens gebruiken steeds meer bedrijven die goed uit de onderzoeken komen het ook steeds vaker in hun reclameuitingen.

Share This