ANWB opzeggen

Zeg hier eenvoudig online de ANWB op

Veel gestelde vragen over stopzetten van de ANWB

Hoe kun je de ANWB opzeggen?

De ANWB opzeggen is heel eenvoudig via internet of telefonisch. Dit kan op drie manieren, te weten:

  1. Per brief
  2. Per e-mail
  3. Telefonisch

Digitaal opzeggen van je ANWB lidmaatschap kan per e-mail en per brief. Het lidmaatschap of abonnement eindigt dan volgens de juiste opzegtermijn. De ANWB kan je afhankelijk van het soort abonnement per maand stopzetten. Als jouw abonnement één jaar loopt, dan kan je dus tot een maand van tevoren het abonnement beëindigen.

Zeg je niet op tijd op, dan wordt het lidmaatschap op de ANWB automatisch verlengd. 

ANWB opzeggen
Wat je moet weten over de ANWB

De ANWB is officieel de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond en aangesloten bij de Fédération Internationale de l’Automobile. De afkorting ANWB staat voor Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond en is op 1 juli 1883 opgericht op de Maliebaan in Utrecht.

De ANWB is vooral bekend van de Wegenwacht en rijopleidingen, maar biedt ook ondersteuning als alarmcentrale, met traumahelikopters, rechtshulp en bijvoorbeeld verzekeringen.

De ANWB heeft ruim 3.473 medewerkers. De hoofddirecteur van het bedrijf op dit moment is Frits van Bruggen, vanaf 2014 werd hij hoofddirecteur van de ANWB.

Leden van de ANWB krijgen korting op talloze producten en uitjes. Ook heeft de ANWB een oplaadservice voor het snelladen van elektrische auto’s.

Het hoofdkantoor van de ANWB is gevestigd in Waasenaar. Het gebouw staat er al sinds 1962.

Share This