Juridische brief

Een juridische brief kan je helpen als je een contract of overeenkomst wilt opzeggen. Bijvoorbeeld als je ontslag wilt nemen, je huur wilt opzeggen of misschien wel de arbeidsovereenkomst van je werknemer wilt beëindigen. Wij leggen je graag uit welke brieven wij hebben en hoe je een brief kunt laten opstellen als je van een overeenkomst af wilt.

Wat is een juridische brief?

Een brief is dé manier om op een nette manier van een overeenkomst af te komen als dat mogelijk is. Zo kijken we naar de opzegtermijn en aanzegtermijnen, maar ook naar de eventuele relatie met een klant. Bijvoorbeeld als het gaat om een juridische brief voor incasso.

Voorbeeldbrief of niet?

Als een voorbeeldbrief niet volstaat of als je meer zekerheid wilt dat jouw brief realiseert waarvoor hij bedoeld is, dan kun je kiezen voor maatwerk. Eén van onze juristen bespreekt dan de situatie met je en zal aan de hand daarvan de juiste brief met correcte informatie opstellen. Hierbij wordt dan ook rekening gehouden met geldende opzegtermijnen, de borg of andere belangrijke zaken.

Tot slot versturen wij de brief aangetekend op ons briefpapier. Omdat wij de afzender zijn en het op briefpapier staat van juristen en advocaten zal de ontvanger waarde hechten. Dit geeft de brief extra kracht. Uiteraard ontvang je een kopie van het bewijs dat de brief aangetekend verzonden is.

juridische brief
Hoe kun je een brief laten opstellen?

Het is mogelijk om een voorbeeldbrief te kiezen of een maatwerk brief. In het eerste geval bestel je bij ons de juridische brief die nodig is voor jouw situatie en vult deze in via de generator. Simpel en ontzettend doeltreffend, maar het kan zo zijn dat jouw situatie niet standaard is en dat een voorbeeldbrief niet volstaat.

Welke brieven kun je laten opstellen?

Opzegtermijn.nl biedt een heel breed scala aan juridische brieven. Deze hebben we opgedeeld in enkele groepen. Hiervan zijn de groepen huur en arbeidsovereenkomst de grootste, gevolgd door contracten in zijn algemeen en abonnementen. Bij een brief voor een abonnement opzeggen kun je denken aan de sportschool of kinderopvang, maar bekijk gerust welke brieven we nog meer hebben.

Share This